29.04.09

ikväll är det studentskiva som gäller. är tråkigt nog rätt otaggad och trött, har inte en aning om vad jg ska ha på mig heller tyvärr. blir nog enkelt med tajtabomullsbyxar kostym/tajts med en slapp t-shirt och kavaj. är sugen på kjol också så får se hur det blir. någonting blir det iaf! kram!

picture.













photographer: sally man.

tacos..

..smakar gott!

lost.

min kamera är ännu borta, har letat så gott det går nere i mitt rum och i huset men den finnes ingenstans! läskigt faktiskt då jag inte kan kommer ihåg vart jag la den sist, har inte använt den sedan jag fyllde år vilket är mer än en månad sedan nu! måste hitta den snart bloggen ser så tråkig ut just nu!

27.04.09

grillade i fredags, grillade i lördags och grillade i söndags(igår). mums va det! och vädret ska vi inte tala om, underbart med stort U! dock sitter jag här nu och har något enormt ont i magen, är i den där veckan då vi tjejer inte är på det där tipptopp humöret som vi annars är på! mamma va iaf på willys när jag ringde henne så hon skulle köpa med sig hema chips och cola, ska tröstäta att jag måste må dåligt när det är underbart väder ute...

justja, på onsdag vankas studentskiva, vära käre vän jesper ska vi parta med!
och på torsdag har treorna mösspåtagning så det är bara halvdag vilket är riktigt skönt då man är ute och festar dagen innan. och sen på kvällen firas ju första maj, blir en riktig dundervecka det här! dock ska jag sy som en galning två dagar i sträck nu så att jag bli klar med bröllopsklänningen men det är en annan femma.

hörs senare ska titta lite på tv och bara vara, kram!

23.04.09

åkte upp till mormor och morfar efter skolan och kolla efter tyg till brudklänningen. måste hitta ett vit lite tunnare bomullstyg som man kan ha som foder för klänningen är axelbandslös och då kan jag inte ha vanligt fodertyg som är glansigt, klänningen skulle troligen glida ner över bysten hela tiden. plus att jag måste köpa ännu mer typ till kjolen för den set ganska tråkig ut nu även om jag använt ca 4 m tyg till klänningen hittills! det är bara två veckor kver innan den ska vara klar också så jag börjar känna mig smått stressad nu!

ha bokat biljetter till gotland nu också! den 21 maj bär det av. ska ju tatuera mig där! längtar något enormt! och ännu bättre är det att man känner tatueraren och får den mycket billigare än den skulle kostat uppe i stockholm! ni får självklart se den när jag kommer hem igen. är lagom nervös bara för för är det ställe som gör ondast att tatuera på hela kroppen (revbenen) och även om jag dan har tatuerat mig på foten/ankeln (vilket också är ett känsligt område) så är det ändå ett år sedan jag gjorde den och har nog lyckats förtränga smärtan haha. kommer nog få en smärre chock och pojkvännen kommer garanterat få hålla min hand som om jag va en liten flicka igen haha. jag har visst fått honom att bli sugen på att tatuera sig och gissa vem som ska göra tatueringen? JAG! så nu ligger det press på mig... sitter och skissar lite smått på den nu men den är så enormt stor i och med att han ska ha den på ryggen!
hoppas ni har en bra kväll!

och tatueringen är inte det enda rolig som hände den här månaden! vad det är får ni se då!


.

har så jäkla mycket att gör anu så jag kommer att vara frånvarande till och från framöver. plgget ni vet, no choice...

roskildepepp!


Glasvegas - Geraldine


oasis - wonderwall


ulf lundell - öppna landskap


mew - symmetry


coldplay - violett hill

 
nine inch nails - hurt 
(vet att det är en cover, a damn good one!)


petter -  det går bra nu

 
kanye west - love lockdown


slipknot - before i forget

och många många fler! ska du till roskilde eller någon annan festival i sommar?
kram!

beauty.


nast-magazine

har inte färgat utväxten på en och en halvmånad nu och det börjar se smått gräslig ut nu. har välsigt ljus utväxt, nu snackar jag inte råttfärgat utan ännu lite ljusare. men ska försöka hålla mig lite vill få tillbaka min naturligahårfärg iaf så gått det går. skulle inte tacka nej till denna hårfagra kvinnas kalufs!

evening.

blir mys med pojkvännen ikväll. det behövs väldigt mycket. kram

the fray - how to save a life.


(klicka på bilden)

projects.








med cowboyboots och en liten nitväska. and the sunglasses of course!

projektet är vi ska göra victorias bröllopsklänning berättade jag ju om häromdagen. kom på att jag tog lite bilder.
dock med mobilkameran så de är inte av bästa kvalitet, men ändå! passade på att slänga in en dagens outfit också! kram!

bleaching.



jeansen blev enligt mig skitsnygga!
de va från början som det mörkaste på jeansen och är nästan vita där de är som ljusast nu.

work out!

hinner inte skriva så mycket nu men dagen har varit bra och vi har jobbat på med mönster till våra egna klänningar. känner på mig att min kommer att bli helt underbar! nu jag iväg och gymma! hörs senare! kram!

(då får ni se resultatet på blekningen av byxorna!)


weddingbells.

idag när jag kom in från rasten efter lunch så blev båda klasserna bjudna på bröllopstårta och cider i fina glas. anledningen? vårat projektarbete med designern Tomas Malmros ska bli att var och en ska designa en bröllopsklänning till kronprinsessan!det sak bli skitkul! jag har kommit fram till vilken jag vill göra nu och den kommer att bli helt underbar! det roliga är att alla klänningar kommmer att skickas in till hovet, dit alla designers osv kommer att skicka sina klänningar dom vill att kronprinsessan ska bära på sit bröllop. känns lite roligt även om jag vet att min inte kommer att bli vald men ändå haha.
ska börja med möntret imorn. vi ska hålla på med det här två dagar i veckan i fyra veckors tid!

håller på att bleka ett par jeans. dom ska bli sådär härligt spräckliga! resultatet får ni se imorn om det blev bra så att säga! kram!


tomas till höger.

kris!

kom precis hem från mormor och morfar. har duschat och så nu för i lördags pajjade vårat (och grannens) avloppsrör och vi fick en smärre översvämning i källaren, dock inte i mitt rum! puh! så vi kan inte duscha och sånt hemma på några dagar. det enda pappa och grannen kunde göra va att börja gräva vid huset för att komma åt det. nu har dom iaf hittat det och det hade gått av helt. så nu har vi gått tre dagar utan att få använda toaletterna. vi har stora burkar i toaletterna som vi får gå och tomma efter att vi gått på toa och vi får åka upp till mormor och morfar för att duscha och sånt. tur att man har inte pojkvän som bor ca 100meter bort som man kan kila över till i nödens lag haha. känns som att man lever på medetiden eller något haha. man får ångest varje gång man blir kissnödig och ska gå på toa och kommer på att avloppen är paj..haha ja man får väl s livet från den ljusa sidan. bra träning inför roskilde och bajamajorna?!


Tallulah Morton.


music for my ears.


fick en sån här liten manick i fördelsadagspresent av min pojkvän för några veckor sen.
den är perfekt under dagar man bara vill bort eller fokusera på sig själv.
underbar är den. och han också förstås!

.

nu blir det film....

Glad Påsk!

igår blev plugg till brännboll och sen blev det faruk och efter det så gick jag hem pluggade lite och så sen gick vi till en kompis och grillade och hade det trevligt. jadu det blev inte så mycketgjort igår kan man säga, eller inte det jag skulle göra iaf. men fick reda på att vi är lediga på måndag också! så jäkla skönt slipper man ha extrem ångest över allt som ska vara gjort när skolan börjar. bara sådandär jätteångest istället. mycket bättre! 

ikväll ska jag bara ta det lugnt tror jag. om dert inte dyker upp något. vilket det brukar till slut.

imorn ska en av mina söta hundar ställas ut. hon kommer vara så duktig! vårat lilla charmtroll!
titta bara!

  

kram!

09.04.09

hej oh hå! det va definitivt inte en dag för tidigt att börja gymma igen! mina ben är helt möra och sega, men skönt va det! sprang nästan 3km och rodd 1km sen gjorde jag lite övningar med hantlar och lte utan. känns som en bra start! har alltid hatat att springa förut men det känns som att dert börjar bli roligare. tiden går lite snabbare då!
hann bara hoppa in i duschen och tvåla in mig innan mamma ropade att det va stopp i avloppet så jag fick skölja av mig snabb med så lite vatten dom möjligt och hoppa ut igen. suck! nu sitter jag här halvt färdigduschad och trött. håret spelar iofs inte så stor roll men det skulle inte vara helt fel att tväta det också!

justja det är ju skärtosag idag. tror ni det kommer några små påskkärringar ikväll? ja, dagen är ju slut nu så.
hoppas inte hahah jag är för trött för att springa till dörren men godis som man själv skulle vilja äta åpp! haha.
nu ska jag plugga.
kram!

gymmet nästa!


bild: google.se

qué?

Du heter: Ida-lii Evy Ilona Lovén Makkonen
Smeknamn: ida, "iiiii", lee, bruce lee, idahoe, italii (uttala italy) m.m.
Låt som när du är ledsen sörjer till? Anberlin - The Feel Good Drag.
Beroende av: Kärlek.
Vad tror folk om dig? alldeles för mycket tror jag. men hoppas på att jag framstår som en glad och positiv person!?
Vad får du oftast komplimanger för? mitt leende (komiskt med tanke på att jag har tandställning haha)
Vad säger du för att imponera på någon? beror nog på vem och hur stämningen är men är nog mest mig själv och glad!  skulle väl vara typiskt mig att fösöka skrya om något jag inte ens gjort haha. nej då!
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? Inget har precis raderat alla inlägg.
Var bor du? bro, förort i stockholm.
Trivs du där? trivs i området där jag bor.
Äger du några Converse? Ett par offwhite.
Sprit, cider, vin eller öl? öl för det mesta. annars cider eller vin. sprit blir jag dum i huvudet av haha. så är lite lagom avhållsam när det gäller det!
Brukar du bli för full? väldigt sällan! känner när jg når min gräns och då  vill jag inte ha mer. man dricker ju för att det är gott, inge roligt att tvinga i sig för att bli stupfull, right?
Vad har du för mobiloperatör? halebop och comviq
Är du allergisk mot något? laktos och komjölk, soja, havre, choklad (kakao), och känslig mot en massa mat. kul att man är en sån som älskar mat!
Hur svarar du i mobilen? "hallå!" eller "hej det är ida!"
Vem ringde du senast? mor min.
Vad sa den du senast pratade med i telefonen? Att morfar skulle skjutsa henne och vaccinera en av våra hundar (disa) till bålsta och vaccinera henne så min pojkvän behövde inte göra det.
Antal timmar sömn i natt: 8
Sov du ensam? nope, pojkvännen fanns där och agerade levande värmedyna under denna kalla natt.
Brukar du komma i tid? beror mycket på när hur var. kommer alltid i tid till väldigt viktiga saker! är lite slarvigare med att komma i tid när jag ska träffa vänner osv. måste jobba på det! det är ju viktigt det också!
När mår du bra? bland mina nära och kära!
När blev du fotad senast? på min födelsedag kanske det va.
Hur känner du dig nu? trött trött trött!
Vanligaste färg på dina kläder? mycker svart, är fortfarande lite kvar i det lite dystra. men det börjar kika fram lite färg!
Vad tycker du om fötter? inge fel på dem. små och vanliga.
Vad saknar du? pengar skulle sitta fint haha.
Hade du en bra kväll igår? japp! grillade hemma hos en kompis med vännerna och hade det mysigt.
Favoritdryck på morgonen? te eller varm saft är ett måste! värmer gott!
Rakar du benen? ibland haha
När brukar du oftast gå och lägga dig? vid elva ungefär som vanligast. på helger blir det lite senare. om jag inte råkar somna efter jobbet och sover bort hela lördagskvällen haha.
Är du blyg? Inte direkt.
Sysslar du med någon idrott? har gymkort som borde utnyttjas lite oftare än vad det görs för tillfället!
Vill du hellre ha mail än brev? mail om det är bråttom men det är alltd lika fint och speciellt om det dimper ner ett brev som inte innehåller reklam i brevlådan!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? ja det gör jag.
Har du spytt offentligt? mensvärk och shoppingrunda är ingen bra kombo. maten kom upp i en soptunna på stationen i centralen innan jag åkte hem. dock mådde jag prima när jag gick av tåget igen vilket var lite irriterande.
Är du nöjd med ditt liv? nöjd är jag alltid. men skulle sitta fint med ett bra jobb när man gått ut skolan!
Är du bortskämd? ja men på en bra nivå. nära och kära prioriteras!
Vad gör du i morgon? plugga och maybe gymma.
Vad är det värsta du vet? barnarbete, slaveri, misshandel, krig, våldtäkter m.m. finns många småsaker också som inte är riktigt nödvändiga att nämna om mna jämför med annat.
Vad längtar du till? värme och sol!
Har du bra vänner och äkta vänskap? ja det har jag, och det vet dom att jag tycker!
Vad är det finaste du fått? mina nära och kära!
En speciell dag du minns? dagen jag träffade min pojkvän.
Hur gammal är du? 18
Du samlar på? alldeles för mycket!
Vilken tid gick du upp idag? 8.09
Har du sovit i din egen säng inatt? japp!
Har du strumpor på dig nu? japp!
Är det okej att gråta? ja behövs det så är det bra att låta det komma ut.
När grät du senast? av glädje? igår när jag tittade på komedier på tv haha. av sorg? två vecker sedan ungefär.
Vad skulle du göra om du vann en miljon? shoppa, resa, bjuda nära och kära  och slösa alldeles för mycket!
Bär du glasögon eller linser?  glasögon
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder?det är viktigt att ha det man trivs i.
När går du upp ur sängen en helgmorgon? 9-10- Kan aldrig sova längre än så.
Har du piercing? i näsan men den är inte i.
Vill du gifta dig? ja i framtiden.
Vill du ha barn? ja , en pojke och en flicka helst! fast det spelar egentligen ingen roll!
Solar du ofta? på sommaren så mycket som möjligt men även då och då under resten av året då jag kännar att jag behöver värme och lite färg på nosen.
Är du bra på att laga mat? mat kan jag laga men om jag är duktig vet jag inte. försökskanin någon?
Är du flygrädd? nehejdu!
Vad dricker du helst när du är törstig? vatten, stan är full av vatten...
 Tycker du om sushi? im lovin' it!
Vad äter du helst när du ser på film? olika, det jag känner för just då helt enkelt.
Bor dina föräldrar tillsammans? japp! *ta i trä!*
Har du tandläkarskräck? Nope, stackare den som har tandställning och har tandisskräck! 
Är du morgon- eller kvällsmänniska? morgon tror jag. men även jag har mina guldkvällar!
Vilken ögonfärg har du? Blå-gula. hello sweden!
Har du någon gång gråtit dej till sömns? jo, skönt när man väl somnar men lika jobbigt när man vaknar igen...
Biter du på naglarna? been there done that.
Hur ofta tränar/motionerar du? som sagt dags att utnyttja gymmet!
Senaste låt du hörde? buckethead - soothsayer.

08.04.09

gårkvällen vad mysig med god mat och gott sällskap, men kall! åkte hem vid elva och myste med tv och så innan vi somnade. gick upp åtta i morse och åkte iväg för att besikta bil. sen fastnade vi hos en kompis pappa på vägen hem och blev kvar där hela dagen med undantag för att åka och hämta lite mat till alla. det va uppdatering a bde det ena och det andra på bilar och vi kom inte hem förens för typ en halvtimma sedan.

ikväll blir det hockey sen möjligtvis umgås med vännerna. får se hur det blir. en sak är iaf säkert, nu ska jag äta upp min tacos! hoppas ni får en fin kväll, kram!

grilled.

blir grillkväll med vännerna ikväll. sk bara sitta och mysa och äta korv hela kvällen. blir nog inte att dricka ikväll känner inte riktigt för det och så får jag stötta pojkvännen som ska upp och besikta bil tidigt imorn bitti. inte så smart att dricka kvällen innan då. hoppas ni får en fin kväll! kram!

oh sunny day!

ska ta en riktigt lång promenad med min kära vän elin. ska ta med hundarna och lite matsäck och sätta oss och mysa någonstans ute i solen. ska bli riktigt mysigt hoppas bara att inte vädret sviker! först ska jag noppa mors ögonbryn och duscha sen bär det av! ha en fin dag kram!

07.04.09

vilken solig och underbar dag! man blir så fylld av glädje!

filmen vad så jäkla bra! seriöst jag drömde typ att jag raceade hela natten haha. nej men det komme nog nästan platsa i min dvdhylla när den kommer ut på dvd det va för jäkla cool!

nu till gårdager. finns inte så mycket att säga förutom att jag gick upp strax innan åtta åkte till jobbet och slutade efter att ha jobbat tio timmar (jobbade över lite så att johan inte skulle bli galen at all stress) och sedan åkte jag hem, kom hem till halv tio och han knappt sminka av mig och ta med mig något att äta förens jag däckade i soffan haha.

vaknade nyss och kände att jag har lite ont i halsen. snackade nog lite för mycket igår haha. ska ta en promenad lite senare när jag vaknat till lite. eller inlines kanske det blir, får se. det va så jäkla jobbigt att åka det när man inte är van vid det, men lyckades hålla mig på fötterna häromdagen!

nu ska jag försöka få i mig lite frukost och kanske plugga lite smått.

kram kram!

bio



ikväll blir det bio med vännerna. ska titta på fast and furious. är inte den typen av film jag brukar titta på på bio men vem vet jag kanske blir överraskad! hoppas ni har haft och fortsätter ha en fin helg! kram!


tack bea!







på modet - ny svensk lkläddesign. 
ett modemanufest med 72 av sveriges kläddesigners.
den här underbara boken fick jag av bea sista dagen på praktiken, helt underbar!

wear of today.




kavaj med orkesterdetaljer
lackleggings gina tricot
 converse fick pryda fötterna
svart halsduk  hm
blå leopardkofta hm
väska gina tricot

03.04.09

blev en tur på inlinesen nu på eftermiddagen istället för imorse. åkte en så långt som det va sagt men är ändå slut.
fick en jättefin present ida av bea. kan visa den senare har inte tagit kort på den ännu. blir nog bara att slappa ikväll och titta på grillad eller något. jag tycker det är roligt så det är synd att deras tittarsiffror har sjunkit så mycket då programmet kan läggas ner pga av detta. så titta, titta, titta! haha nej men det vore synd om det läggs ner redan efter sex program då det är sevärt, finns sååååå många andra dåliga program som ingen ser längre men som dom ändå envisas med att visa.

glömde att ta kort på dagens oufit btw, sorry. men det är nog ingen som bryr sig ändå?

kram!

god natt!

nu bär det av till sängen. ska försöka komma ihåg att slänga in en dagens outfit imorn innan jag åker iäg till praktiken. har planerat att gå upp och åka inlines innan i morgon bitti, nu när dom äntligen har sopat gatorna! hr velat åka inlines i flera veckor men det har ju varit kallt och blaskigt så in åt helskotta! och nu är äntligen det där jäkla guset borta!
men ska jag komma upp imornbitti så måste jag isäng nu, sov gott kram!

02.04.09

hä va det torrare än för en fisk på land! jag ar verkligen inte haft någon som helst lust att skriva på på jättelänge och känner att jag kanske borde ta tag i det nu. har så långa dagar under praktiken så jag är helt slut när jag komme hem vilket resulterar i att jag inte orkar skriva.

va hos tandläkaren idag och det  gick bra. tänderna sitter där dom ska och tandställningen sitter kvar, snyft..
sen åkte jag till banken. kände mig lagom vuxen när jag stod där och pratade. fixade dosa till internetbanken och bytte till visakort. nu måste jag ju ta hand om min ekonomi helt själv. gjorde jag ju iofs innan också men det blir lite enklare med nu. ska bara ta det lugnt ikväll och slappa. imorn är et sista praktikdagen och det är lite ledsamt, trivs jättebra där.

våren har kommit! sol och värme är på ingång och jag njuter till tusen!
hur har eran dag varit? solig förhoppningvis?

kram!


RSS 2.0