torsdag

har haft en lång dag, varit i skolan ca 11 timmar. först sömnad från nio till tre, sen lunch och efter det öppet hus till klockan åtta. så nu kan jag med gott samvete vara trött, ska bara se på traveler och sen gå och lägga mig, är ledig imorn så ska troligan ta en tripp in till stan och titta runt lite med robin.



köpte sista harry potter-boken idag, harry potter och dödsrelikerna. så nu har jag något riktigt spännande att läsa framöver! synd bara att det är sista boken, nu har man ingen harrypotterbok att se fram emot när den här väl är utläst.

nu börjar traveler! bye bye..


normal or not?

You Are 45% Normal
                                    
While some of your behavior is quite normal...
Other things you do are downright strange
You've got a little of your freak going on
But you mostly keep your weirdness to yourself
How Normal Are You?

27 oktober 2007

ikväll kommer ugly betty och desperate houswives, jag riktigt längtar har inte tittar på något roligt och spännande på flera dagar så nu vill jag att klockan ska bli åtta så jag kan bunkra upp med myskväll.

               dh                 

               ugly betty
 

fortf tisdag.

hemma igen och väntar på att sötnosen ska komma hem så att vi kan äta lite onyttigt, mums!
medans jag väntar tittar jag på one tree hill säsong 3 som går på tv nu. som jag skrivit tidigare harjag biblit helt besatt av serien.

såg på ticnet att james blunt kommer till sverige den 23 mars, dagen efter  min födelsedag!
jag skulle verkligen vilja gå på den konserten hans låtar och röst är så otroligt mysiga tillsammans, så det får bli en liten födelsedagspresent tror jag, om jag inte själv blir för ivrig och köper biljett själv, måste bara hitta någon som vill se honom också. sen vill jag ju se the bounce i vår men jag kan nog få med mig nina kusinen på det hon gillar dans!

tisdag. ( i skolan)

sovmorgonen gjorde en väldigt gott måste jag säga, vaknade och kände mig mycket piggare än vanligt! gick upp fixade mig och tog på mig mitt nya fina linne, sminkade mig åt och gick till bussen. nu sitter jag i en datasal och jobbar med min uppsats, fast den är klar nu så jag vet inte riktigt vad jag ska göra förutom kolla igenom den för 5e gången.
 Jag är lite hungrig också även om jag åt för ca två timmar sedan, så vi ha tur som har lunch redan efter den här lektionen, fast jag vet itne vart det bär av, hoppas jag slipper subway i alla fall, man blir inte mätt på mackorna där dom snålar enormt myket med all dvs sallader och pålägg. fast en bra sak är ju att man får coca cola till, men det kan man ju köpa för en tia på food court, så jag hoppas att det blir food court, är sugen på onyttigt haha. fast jag ska ju äta på faruk så kanske skulle vara bra om jag åt något nyttigt till lunck, som lax eller sallad? eller husmanskost, who knows?

hat totalt fastnat i one tree hill serien, kan inte fatta det, jag börjar se på serien när alla redan sett den för ca ett-två år sedan, men men  better late then never som man säger.

måndag

idrott på morognen, det va aerobics eller något konstigt gympapass, usch. sen fick vi sluta tidigare och åkte till skolan för att ha matte, sen åt vi på bälsta, mums! det blev ostgratinerad penne med köttfärssås och ketchup med vitlökssås och bröd till, smakade gott och blev riktigt mätt! sen hade vi engelska och efter det åkte jag och rebecca in till stan och shoppade lite, köpte en brun virkad basker med skärm i akryl, eyeliner, rougeborste, lösögonfransar, en röd sammetsnecessär med rosett och ett hänge med pärlor på, en massa pärlor jag ska exprementera lite med (kanske sy på på en tröja) och en jättesöt tunika/töja med mönster i lila och garn/stickdetaljer på armar och längst ner, helt underbar! har tyvärr ingen bild på varken tröjan eller baskern men på dom andra kan nu se längre ner. nu ska jag plugga lite och fortsätta läsa på en jättebra bok för sådana som är modeintresserade, modellsommar av Paulina Poriskiva.
en matbit skulle inte heller sitta fel!

veckans händelser:
imorn har jag sovmorgon så jag kan äntligen sova ut, börjar kvart över tio!
onsdag: sovmorgon till kvar i elva, (trodde jag!) men ska till ungdomsmottagningen och fixa nya p-piller och sitta och snacka med den där tanten, suck.. ska hinna i tid från kungsängen till moderna museet sen ska vi titta på kläder från märket minimarket, efter lunchen ska vi vidare till nordiska museet och titta på textilutställningen, sen fårvi e guidad visning av den permanenta modeutställningen på nordiska, sen ska vi jobba med skissarbetet.
torsdag: sovmorgon till tio! sen efter mönsterkonstruktionen ska vi ha sömnad resten av dagen, och på kvällen öppet hus! Ni är varmt välkommna till s:t matrin kl.17.00!
fredag: lediga, på kvällen fest hos elin pelin päron pung, love yah!


                      shopping

readhead.

har orange hår nu förresten, som jag vill ha kvar men ändå inte, ska nog färga det lite mer brunt nästa gång, känner mig om ett rödljus bland alla andra i höst-/ vintermörkret.

weekday

helgens händelser:

i fredags åkte jag fanny och rebecca in till stan och kollade runt i lite affärer innan fanny fick ont i magen och åkte hem. då gick jag och rebecca vidare och kollade lite tills frida och jen joinade oss på donken i väntan på att rebeccas syster skulle komma. när hon kommit och fixat så åkte vi allihopa till rebecca och fanny joina när vi kom till tumba station.
 sen väl hemma hos rebecca när alla var klara och alexandra hade kommit så tog vi tåget till bålsta för att festa lite, men det blev mest chill och "jag har aldrig.." vs. ölspelet, men det va lika kul för det haha. sen mitt i natten, typ vid 2,  fick jag fanny rebecca och alexandra nog och jag ringde papi som var jättesnäll och kom och hämtade oss, älskar honom! vi somnade direkt efter att vi bunkrat upp med kuddar och filtar/täcken i min dubbelsäng, skönt!
zzz zzz zzz.....


på lördag morgon vaknade jag och märkte att rebecca också var vaken, hon berättade att hon haft en jobbig dröm om att hon hade varit jättetröstig men vattnet hon hade druckit hade varit lika varmt som i hennes mun så han kunde inte känna något stackarn, men jag hämtade vatten och fick hämta det ca två minuter senare eftersom ohn antagligen varit lika törstig i verkligheten som i drömmen. sen vaknade alla andra och vi låg och åt nybakade pepparkaksmuffins och snackade lite innan dom tog bussen till stationen och åkte hem. jag hoppade in i duschen och sen bar det av med familjen till heron city för vi skulle på bio med våra sysslingar, kikis expressbud.  inna det så var jag tvungen att dra med pappa och köpa mat på donken, mums det satt fint, tog en QP &co men plusmeny  och pappa tog en kaffe. efter vi sett på filmen så skulle vi hem till våra sysslingar och äta tacos, vilket var lika gott det! men det blev alldeles för sent för mig som ville hem redan vid halv nio och såklart åkte vi då vid kvart över elva, drygt. men väl hemma kl halv ett så kom robert till mig cph vi somnade direkt, konstigt va?

nu på morgonen så vaknade jag utvilad och vi tittade på tv och drackte/kaffe och åt pepparkaksmuffins/saffransskorpor/ chips och mazarin.

nu ska jag jobba så vi får höras lite senare, purre löve.


onsdag.

ikväll ska jag titta på tv, you know girlilicious, fast jag har mitt eget gililicious med greys anatomy och fråga olle för jag har helt och hållet tröttnat på top model, det svenska är inte alls lika roligt som americas top model, även om det dock inte heller är speciellt bra, jag tittar väl på det när ofta när jag känner mig tjurig och irriterad så att jag kan få gnälla lite på  den "stackars flickan som inte vill klippa av sitt fula tunna långa slitna hår och får åka hem vid nästa utröstning" eller den " olyckliga allt för omogna lilla 16 åringen som inte trivs där längre och saknar allting där hemma, buhu".  dom ska ju vara glada att dom har fått chansen att vara med i top model, men nej när dom väl är med så visar dom sina sanna jag,  fega är dom också, alltid ska det vara någon som inte vågar något på en photoshoot. hursomhelst, på tal om inget alls,  jag ska färga håret ikväll! så nästa gång jag lägger upp bild på mig själ blir det på en rödtott, mums.

so long for a while, i'll be back.

John Galliano spring 2008




                  john galliano
                                                 John Galliano


  
girlcollection 

boycolllection       
                        


school.

har inte hummit skriva på några dagar så nu passar jag på när jag ändå är i datasalen i skolan. har precis skrivit klart min uppsats om någon jag aldrig kommer att glömma som ska innehålla miljö-och personbeskrivning. puh!
dét va iofs inte speciellt svårt att skriva net något jag aldrig kommer att glömma, det svåra var att får in miljö-och personbeskrivningen i det utan att det skulle låta alltför krystat och överdrivet, men jag tror faktiskt att det gick till slut.

                mums

har ca en kvart kvar på lektionen innan det är lunch, och lunch blir det på bällsta värdshus, mums. jag är riktigt sugen på en räksallad eller lax , problemet är bara att så fort man kommer dit så finns det en massa annan mat att välja på, plus alldeles för mycket sallad och bröd med såser vid sidan om. men jag är säker på att maten kommer att mätta min tomma mage, det är ju alltid gott så det är det inga problem med.

modevisningen i  lördags gick jättebra och robin var jätteduktig!
matchen vann bålsta mot rimbo med 8-3!
och på lördag kväll vad det meningen att jag skulle på fest med jersy men något skulle komma i vägen som vanligt, typiskt! vi får träffas snart saknar dig grynet ;) jag och robert köpte onyttig mat hos farre och pappa skjutsade oss till hem till robert och robin, så tittade vi på fotbollen sverige-spanen, och inte oväntat så förlorade sverige men 3-0 til spanien, synd! men råkade somna de sista 20 minuterna så jag kan ju itne precis säga att det var spännande.

nu är det lunch pusspuss!

onödligt tidsfördriv.

Vad är det för färg på byxorna du har på dig? svart
Vad gjorde du igår kväll? va ute på långpromenad
Den sista personen du talat i telefonen med? sötnosen
Det första du lägger märke till hos det motsatta könet? utseende
Vilken är din favoritdryck? julmust för tillfället
Hårfärg? Brunett med ljusare slingor
Ögonfärg? blå-gröna med gult i haha?
Syskon & deras ålder: carl 1993
Favoritmånad? juli
Senaste filmen du såg? Love song for Bobby Long, jättemysig!
Vad läser du för böcker? alla genrer
Hur ser din musmatta ut? den är rund och svart.
Vad ska du göra imorgon? gå på modevisning och titta på när sötnosen spelar hockeymatch.

Senaste person som ..
Sov i din säng:
Jag och pojkvännen
Du hånglade medpojkvännen
Skällde på dig: mamma eller pappa kanske?

Vilken svordom använder du mest? andvänder alla lika mycket tyvärr,har däremot ingen lust att skriva dom.
Om du vann på lotto, vad skulle du göra? shoppa, resa, spa massage skänka till välgörenhet(om jag vann mycket) m.m.
Använder du huvtröjor? hemma och ute på byn haha.
Tittade du på tecknat när du var liten? alltid!
Vilka spåk pratar du? Svenska, engelska, lite spanska.
När grät du senast? igår säkert, är så himla känslig för tillfället vet inte varför?!
Har du några tatueringar eller piercingar? ring i näsan
Vilken är din favoritfrukt? ananas, men gillar nästan all frukt
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? nej behöver inte
Skulle du någonsin kunna hoppa fallskärm? Ja, om jag inte skulle svimma innan haha.
Sover du på mage, sida eller rygg? somnar på sidan och vaknar på maggen.
Stör det dig om någon som har sagt att den ska ringa inte ringer? japp, annars väntar man ju i onödan.
Om du var född av motsatt kön, vad skulle du heta? carl (min bror skulle hetat sol haha!)
Sträck ut handen så långt du kan. Vad når du? dataskärmen
Vad ska du göra ikväll? sova, börjar bli trött.
Tycker du om att dansa? jodå det är härligt! 
Vad ser du fram emot? sova och se pojken imorn!
Frisyren, hur ser den ut? uppsatt med snodd och spänne.
Vad åt du senast? dillchips och julmust
Gillar du att laga mat? jo om det är lätt haha
Vad heter du i andranamn? ewy ilona
Vad är sexigt? humor och lagom men självtillit
Vad heter dina husdjur? tre hundar ( disa, jack och sue)
Sommarplaner? roskilde!
Sparare eller slösare? försöker spara men pengarna försvinner likväl.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid? ja varför skulle det inte vara möjligt?
Bio eller promenad? promenad på dagen bio på kvällen.
Jag har varit utomlands: några få ggr.
Jag har varit full: ja
Jag har mobil: ja
Jag är allergisk mot: mjölk, soja, havre
Jag har tagit studenten: nej
Jag har svimmat: har jag säkert
Jag röker/har rökt: inte längre
Jag älskar någon:  famlj, vänner pojken
Jag har rapat högt offentligt: många ggr inför nära/kära, en liten snuskgris här haha usch..
Jag kan bita mig själv i tårna: ja det kunde jag! *provade nyss haha!*

det handlar om att våga, serdu.

nu har jag bestämt mig för att äntligen våga färga mitt hår i koppar/röd/brunt så igår köpte jag hårfärgen, (på willys är det riktigt billigt och bra!) har redan slingor i de färgen men vill ha hela håret i en och samma färg, så det bär av till affären och köpa avfärgning och sätta igång. fick först för mig att jag skulle klippa av mitt hår till page men tog snabbt migg förnuft till fånga och bestämde mig för att äntligen våga färga det, dels för att jag tröttnat på brunsvart, dels för att alla förgar det mörk och det är tråkigt, vill sticka ut lite. och blir det helt fel och fult? ja då är det väl bara på med mössa eller fägra det mörkt igen, synfd att det sliter så otrligt på håret bara..

här har ni iaf en bild på fägren jag ska försöka få!

                                   daneel harris


fredag hela dagen.

sydde vidare på min kjol i skolan men hann inte  klart, damn it. men kommer helt säkert att bli klar på torsdag, så behöver itne oroa mig egentligen. ville egentligen åta nyttigt på lunchen, typ lax på bällstabro men sen kom rebecca på idéen om att det skulle vara gott med max och självklart blev jag jättesugen på det så det bar av till max i solna på lunchen och jag måste säga att det va jättegott även om vi fick vänta ca 30 minuter på att få maten tack vare den långa kön. sen hade vi matte och vi gick igenom matteproven och jag klarade det, skönt!
när jag satt på tåget hem slocknade jag och vaknade inte förens tåget stannade i kungsängen och trodde jag hade missat bro station, men det hade jag inte och det va väldigt svårt att hålla sig vaken i dom fjuttiga 7 minuterna det är mellan kungsängen-och bro station.
väl hemma åt jag en macka och somnade framför tv:n och vaknade inte förän vid kl.6 då robert (pojkvän)  ringde haha. efter det så blev jag otroligt nog lite piggare och har nu tittat på idol och halva fredag hela veckan och väntar på att idol ska ta slut så att man kan se vidare på fredag hela veckan.

imorn bär det av med 10.17 tåget mot älvsjö, ska titta på modevisning med s:t martins tvåor i frisör och mode-design efter som att; 1. Robin min vän ska vara modell
                                       2. jag ska vara med i den nästa år.
efter det så ska jag med robin och magnus till bålsta och kolla på roberts (min pojkvän) och roberts (robins pojkvän) hockeymatch, heja heja heja!

känner mig fortfarande väldigt trött, men kommer inte kunna somna tidigt ikväll tack vare min mitt lilla "nap" nu i eftrmiddags, suck. but wish me luck!

godnatt!

sy sy sy, hela dagen lång..

..ja, det är vad jag har. sytt sen sprättat upp nålat om, sytt sprättat och nålat om, börjde på nästa del, sytt sprättat nålat om sytt, oj det blev faktikst bra den här gången och sen klyvpressat och till slut overlockat. en liten del av vad jag har gjort från halv nio i morse till kvart i fyra på eftermiddagen. fick industrimaskin idag så då gick allting mycket snabbare men på något sätt ändå lika sakta för man kunde inte alltid sy tillräckligt sakta utan den levde sitt eget liv den första biten av dagen.  gick iaf bra till sluta och jag tror faktikst att jag kan komma att bli klar med kjolen imorn, det vill säga om jag har tur!

efter skolan åkte jag hem och tog det lugnt med gym form DUO som mamma fick hem med posten från tv-shop igår, det är som en två massageplattor som man kan ställa in på olika grader beroende på hur hhårt man nu vill "träna", och jag måset säga att jag tror det fungerar, lite iaf! fast jag satt iofs med den på väldigt hög nivå hela tiden tills jag fick kramp i magen haha. efter det så gick jag och robin till willys och handlade lite, men fastnade vid filmerna så vi missade bussen hem och fick vänta ytterligare en halvtimme, men köpte iaf filmen lovesong to bobby long, den är så otroligt fin och mysig, i recommend it strongly!

köpte en mössa igår, i en jättemysig lilaröd färg, velade lite innan jag såg att jag höll i den sista på åhlens och bestämde mig sen för att köpa den, vilket jag vekrligen glädjer mig åt nu!


men nu ska jag sova puss

sicko.

vaknade imorse och kunde knappt få fram ett ord, samt hade ont i huvudet. men det blev bättre fram mot dagen och känner att jag kanske kommer orka gå till skolan imorn. hade tur som räknade fel på tisdag (idag) och onsdag, trodde jag skulle missa våran redovisning med kjolkollektionerna för jag trodde att den var idag, men det är imorn så om jag fortsätter kurera mig resten av dagen så jag nog kunna komma iväg till skolan imorn.
ska nog göra  lite läxor samtidigt för vad kan man annars göra när man är sjukt förutom äta och sova?
bättre att göra lite nytta istället!

                                        sjuk

fortsättning på blogg.

har nu äntligen tagit mig i kragen och bestämt mig för att flytta min blogg från en annan hit.
Den gamla kan du läsa här http://www.ida-liilovenmakkonen.bloggagratis.se
tyckte den här kändes lite bättre av någon anledning. känns som om det är fler som har isn blogg på den här sidan än den innan, kanske bara är jag som inbillar mig det men nu är det iaf gjort och jag är nöjd.

RSS 2.0